Múzeumok Éjszakája a Kassák Múzeumban

Image

Múzeumok Éjszakája a Kassák Múzeumban

2019. június 22., 20:00 – június 23., 01:59

Múzeumok Éjszakája
a Kassák Múzeumban

Időpont: 2018. június 22. (szombat), 18.00 - 24.00
Helyszín: Kassák Múzeum 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

A programok a Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogathatók.
A nálunk vásárolt karszalaggal a Kassák Múzeumot támogatják.
Online vásárlás az alábbi linken.
A helyszínen lehetőség van elővételes vásárlásra is.

Programjaink:
18.00 – 19.00
BEVETT HARDVER, AVANTGÁRD SZOFTVER: Kassák Lajos folyóiratai 1915 és 1927 között
A Kassák Lajos avantgárd lapjaira épülő kiállításban azokat a lapszerkesztői fogásokat ismerhetjük meg, amelyekkel Kassák új, avantgárd szoftvert telepített a huszadik század elejére már bevettnek mondható művészeti folyóirat hardverére. Tárlatvezetés a Kassák! című állandó kiállításon.


19.00 – 20.00
MOME MOVEMENT
A MOME Tervezőgrafika Tanszék hallgatóiból szerveződött csoport, a MOME Movement, azt tűzte ki célul, hogy közhasznú, nonprofit szervezetek hatékony működését segítse arculattervezési projektjével, és valós élethelyzetekkel foglalkozva, valós problémákra találjon megoldásokat. A hallgatók által kiírt pályázat iránt óriási érdeklődés mutatkozott, összesen 117 szervezet jelentkezett, melyből végül 9 került kiválasztásra. A kerekasztal beszélgetésen a projektgazdák közül Kertész Kata, Váczy Zsófia és Weiszer Márk, valamint a támogatásban részesülő szervezetek képviselői is részt vesznek.

20.00 – 21.00

MESTERKURZUS
A MOME kurzusvezető tanárainak tárlatvezetése a re:flex. Kortárs tervezőgrafikai értelmezések a Bauhaus nyomán című kiállításon. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika tanszéke a 2019-es év tavaszi szemeszterét a Bauhaus 100. évfordulójának szentelte. A cél nem egyszerűen csak a múlt és a stílusjegyek felidézése volt, hanem egy történeti anyag mélyebb megismerésén keresztül a kortárs reflexiók megfogalmazása. A Kassák Múzeum kiállítása azt mutatja be, hogy miként viszonyul az egészen fiatal generáció a Bauhaus máig ható nyitott, kísérletező gondolkodásmódjához a vizualitás mai eszközrendszerével.

A programok között fröccsel és Bauhaus szendvicsekkel várjuk a látogatókat!

22.00 – 24.00

BAUHAUS DISCO
Rendhagyó táncest a cpt.pirx (mathcore) fellépésével és Krasz Ádam (ambient/techno) DJ szettjeivel
A cpt.pirx 4 pesti srác, akik a mathcore és screamo műfajjal kísérleteznek. Rövid számok, tördelt ütemek, disszonáns, progresszív gitárriffek. Az egy éve alakul zenekar első albumán dolgozik, közben pedig már elkészült számaikkal koncerteznek országszerte.Krasz Ádám, képzőművész, zeneszerző, DJ, munkájában előszeretettel foglalkozik az ember és természet kapcsolatával, a saját és minket körülvevő léptékekkel és arányokkal. Zenéjében visszatérő elemként jelennek meg a természeti hangok, az ambient és techno határán egyensúlyozó DJ szettjei végtelen folyamként kísérik végig a hallgatókat az éjszakában.