Szubjektíven Kassákról - Dárdai Zsuzsa

Image

Szubjektíven Kassákról - Dárdai Zsuzsa

2013. június 13., 16:16

Szubjektíven Kassákról

Vendégünk: Dárdai Zsuzsa művészetszervező

Időpont: 2013. június 13., szerda, 18.00
Helyszín: Kassák Múzeum

Belépődíj:
Teljes árú: 600 Ft / Kedvezményes: 300 Ft

Dárdai Zsuzsa és Saxon Szász János Párizsban 1991-ben találkoztak először a nemzetközi hátterű MADI művészcsoport munkáival, majd ezt követően felvették a kapcsolatot Carmelo Arden Quin alapítóval. Mivel a MADI alapelvei visszavezethetőek a klasszikus avantgard gyökereihez, ezek megtalálhatóak Kassák Lajos, Moholy-Nagy László és Péri László elméleti és alkotói munkásságában is, Dárdai és Saxon felvették a kapcsolatot a Madi csoporttal, hogy a kortárs magyar konstruktív, geometrikus művészetet is bekapcsolják a nemzetközi hálózatba. A MADI Magyarországon húsz évvel ezelőtt 1993-ban jelent meg, az első kiállításuk helyszíne a budapesti a Kassák Múzeum volt.

A sorozatról:
A Kassák Múzeum a 20!3 KASSÁK ÉV rendezvénysorozat keretében Kassák aktualitását szem előtt tartó előadásokat és tár latvezetéseket kínál Szubjektíven Kassákról címmel. Az előadások hangsúlyozottan szubjektívek, mert a felkért közéleti szereplők, a társművészetek területéről vagy más tudományterületekről érkezett előadók saját munkásságuk és tevékenységük kapcsán beszélnek Kassákról.
A sorozattal a múzeum arra mutat rá, hogy Kassák művészeti és szerkesztői tevékenysége, valamint az általa egykor felvetett kérdések ma is élő és érvényes megközelítései társadalom és kultúra kapcsolatának. Emellett az a célunk, hogy Kassák életművét és jelentőségét egyéni, nem megszokott szempontok szerint láttassuk. Szeretnénk elérni, hogy a Kassák-értelmezések a kortárs jelenségekhez kötődően jelenjenek meg.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap