Szociopoly társasjáték és tárlatvezetés a Tettek ideje kiállításon

Image

Szociopoly társasjáték és tárlatvezetés a Tettek ideje kiállításon

2017. február 23., 18:00 – 21:00
Szociopoly társasjáték és tárlatvezetés a Tettek ideje kiállításon

Időpont: 2017. február 23. (csütörtök), 17.00-20.00

17.00-tól: Őze Eszter (Kassák Múzeum) és Szombathy Károly (Közélet Iskolája) tárlatvezetése a Tettek ideje. Lakhatási mozgalmak a 20. században című kiállításban

A kiállítás a századelőtől a rendszerváltásig terjedő időszak lakhatásért folytatott küzdelmeit tekinti át, bemutatva az érintettek közös cselekvési stratégiáit, a megélhetésért folytatott praktikákat, megoldási kísérleteiket és önszerveződésüket.

Bővebb információ a kiállításról itt.

18.00-tól: Szociopoly társasjáték

"Ebben a játékban bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, alkalmi munkából szerezhető jövedelem. A játék során egy átlagos hónap napjain haladunk végig – némileg meggyorsítva az időt, kockadobások segítségével –, a játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélnie a hónapot (a bevételek és kiadások összegei hozzávetőleg megfelelnek a mai magyar valóságnak)."

Ez alkalommal egy játékvezető segít megvilágítani a játékban előforduló helyzetek hátterét, közreműködik a felmerült kérdések és tapasztalatok megvitatásában.

Játékvezető: Bass László szociológus, a Szociopoly kitalálója.

Bass László részt vesz a Ferge Zsuzsa vezetésével megalakult Szegénység Kutatóközpont munkájában. A Gyerekesély Közhasznú Egyesület vezető kutatója, melynek célja a gyerekek életesélyeinek javítása, a gyerekszegénység újratermelődésének megakadályozása.

A kiállítást és az ahhoz kapcsolódó programokat lakásszegénységben élők ingyen látogathatják.

A program a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható.
Jegyárak: 600 ft (teljes árú) / 300 ft (kedvezményes)
További információk jegyárainkról és az igénybe vehető kedvezményekről:
http://www.kassakmuzeum.hu/index.php?p=belepo