Szubjektíven Kassákról - Ladik Katalin

Image

Szubjektíven Kassákról - Ladik Katalin

2013. január 30., 18:00

Szubjektíven Kassákról

Meghívott vendég: Ladik Katalin

Időpont: 2013. január 30. szerda, 17.00
Helyszín: Kassák Múzeum

Belépődíj:
Teljes árú: 600 Ft
Kedvezményes: 300 Ft

Az előadás a 20!3 KASSÁK ÉV rendezvénysorozat része.

A program bemutatása:
A Kassák Múzeum a 20!3 KASSÁK ÉV rendezvénysorozat keretében a mai kor kérdéseire reflektáló, Kassák aktualitását szem előtt tartó előadásokat és tárlatvezetéseket kínál Szubjektíven Kassákról címmel. Az előadások hangsúlyozottan szubjektívek, mert a felkért közéleti szereplők, a társművészetek területéről vagy más tudományterületekről érkezett előadók saját munkásságuk és tevékenységük kapcsán beszélnek Kassákról.

A sorozattal a múzeum arra szeretne rámutatni, hogy a Kassák által egykor felvetett kérdések, valamint művészeti és szerkesztői tevékenysége ma is élő és érvényes megközelítései társadalom és kultúra kapcsolatának. Emellett az a célunk, hogy Kassák életművét és jelentőségét egyéni, nem megszokott szempontok szerint mutassuk be. Szeretnénk elérni, hogy a Kassák-értelmezések a kortárs jelenségekhez kötődően jelenjenek meg.

Ladik Katalin (1942, Újvidék) költő, performer, színésznő, képzőművész
Írott versei mellett hangkölteményeket és képverseket alkot, kísérleti zeneművek és hangjátékok alkotója és vokális előadója. Vizuális munkáinak jelentős részét (képverseket, kollázsokat, mail-art alkotásokat, hanglemezeket) nagy nemzetközi gyűjtemények őrzik: a bécsi Kontakt - Die Kunstsammlung der Erste Bank-Gruppe; a barcelonai Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA); a budapesti Ludwig Múzeum; a berlini re.act.feminism performansz archívuma és utazó kiállítása; a zágrábi Sudac Gyűjtemény; a belgrádi Muzej Savremene Umetnosti kortárs művészeti múzeum; valamint a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). Versei és hangkölteményei az Országos Széchényi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárában (www.mek.oszk.hu) is elérhetők.
Munkásságát Kassák Lajos-díjjal (1991), Hollandiai Mikes Kelemen Kör-díjjal (2000), József Attila-díjjal (2001), Mediawave a Párhuzamos Kultúráért-díjjal (2003), a Szerb Köztársaság Kulturális Nemzeti Díjával (2009) és Magyarország Babérkoszorú-díjjal (2012) ismerték el. 1992 óta Budapesten él.

Támogató:
Nemzeti Kulturális Alap


Az előadásról készült videófelvétel átmenetileg technikai okok miatt nem tekinthető meg.