Családi nap

Image

Családi nap

2017. november 4., 10:00 – 13:00


KÜLDJ ÜZENETET!

Kassák Lajos utazásai során számos üzenetet továbbított írott vagy rajzolt levelek formájában, amelyekből inspirálódva mi is beszámolhatunk legutóbbi utazásunkról levelezőtársunknak. Montázs, festés, kivágás technikával avantgárd leveleket szerkesztünk és küldünk egymásnak. A foglalkozás vezetője is készül anyagokkal, de ha láttok olyan képet, amit szívesen elküldenétek barátaitoknak, akkor azt vágjátok ki, és hozzátok el magatokkal!

Időpont: 2017. november 4. (szombat), 10.00 - 13.00
Helyszín: Kassák Múzeum (1033 Budapest, Fő tér 1.)

A foglalkozást óvodás és általános iskolás korú gyerekeknek is ajánljuk.

A foglalkozást vezeti: Barna Orsolya képzőművész, antropológus

Belépődíj: 600 Ft / fő, családi jegy: 1800 Ft.

További információ:
06-1-368-7021
kassakmuzeum@pim.hu
Kassákizmus
2017-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját, melyek Kassákizmus főcímmel az izmusok korát mutatják be Kassák Lajos 1920-as évekbeli munkásságával a fókuszban.
A Kassák Múzeumban megrendezésre kerülő AZ ÚJ KASSÁK – A LÓ MEGHAL ÉS A MADARAK KIRÖPÜLNEK című kiállítás az „új művész” alakját és eredettörténetét vizsgálja. Középpontjában Kassák talán legismertebb és legtöbbet idézett önéletrajzi ihletésű remekműve, A ló meghal és a madarak kiröpülnek című költemény áll. A mű 1920-1921-ben keletkezett, amikor Kassák a nemzetközi izmusoktól inspirálva megújította költői nyelvét. Maga a költemény Kassák 1909-es párizsi utazását dolgozza fel: azt a folyamatot, melynek során Kassák az egyszeri vasmunkásból költő lett. A kiállítás nemcsak az új Kassák versben elbeszélt fejlődését mutatja be, hanem arra a szomorú ellentmondásra is rávilágít, amely az „új Kassák” által létrehozott dadaista költői világ nemzetközi beágyazottsága és hazai elutasítása között feszült. A kiállítás egyúttal reflektál a vers kanonizációjának történetére is.