SZAKMAI NAP A KASSÁK MÚZEUMBAN

Image

SZAKMAI NAP A KASSÁK MÚZEUMBAN

2021. október 6., 12:00 – 19:00


SZAKMAI NAP A KASSÁK MÚZEUMBAN

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Költészet és performansz – A kelet-európai perspektíva című időszaki kiállításunk szakmai napjára. A tárlat a 2017-ben indult nemzetközi kiállítássorozat budapesti állomásaként, a tekintélyelvű rendszerekkel szembeni felforgató művészi magatartások egyik karakteres vonulatát mutatja be. Történeti perspektívából vizsgálja e műveket, ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a költészet és a performansz viszonyában rejlő szubverzív erő időről időre újra jelentőséget kap a társadalmi-politikai válságokkal küzdő országokban, különösen itt, a régióban.

Ezen a napon a múzeumi- és a társszakmák dolgozói, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatói ingyenesen tekinthetik meg 10:00 - 17:00 óra között a Kassák Múzeum tárlatait. A szakmai szervezetek dolgozói és hallgatói személyenként két fő vendéget hozhatnak, akik ezen a napon szintén ingyenesen látogathatják a múzeumot.

Kérjük, hozzon magával olyan dokumentumot, amivel igazolni tudja, hogy a társszakma dolgozója, vagy felsőoktatási intézmény hallgatója (pl. belépőkártya).

Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu