magyarEnglish
Newsletter

Search

PIM
Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum.
Visit PIM here >>

TwitterInstagramFacebook
Virtual Exhibitions Mattis_angol

A Tett honlap angol

Besnyő_virtuális_pici_EN

Legyél Kassák Lajos társszerkesztője! Folyóiratszerkesztő-füzet középiskolásoknak

Legyél Kassák Lajos társszerkesztője! Folyóiratszerkesztő-füzet középiskolásoknak
author:
Joó Julianna
published in:
2013
published by:
Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum
language:
hungarian
available?
yes
ár:
500 Ft
supported by / sponsored by:
Nemzeti Kulturális Alap

A Legyél Kassák Lajos társszerkesztője! múzeumpedagógiai kiadvány a múzeum állandó kiállításához készült középiskolás diákok számára. A kiadvány lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok számára talán kevésbé izgalmas témakört érdekessé téve bevezesse a diákokat a kiállítótérbe; a megadott szempontok és információk birtokában a kiállított tárgyakat tüzetesebben megfigyeljék, a falszövegeket jobban megértsék.

A Kassák! című állandó kiállítás Kassák Lajos sokoldalú munkásságát és a társadalmilag aktív, közösségben gondolkodó közéleti szerepvállalását a folyóirat-szerkesztői tevékenységre felfűzve mutatja be. Múzeumpedagógiai kiadványunk ennek megfelelően egyszerre épül a kiállításon bemutatott anyagra és egyszerre vezet be a kiadványszerkesztés rejtelmeibe. A diákok képletesen Kassák munkatársává válva ismerkedhetnek meg az újságszerkesztés tartalmi és formai követelményeivel, valamint a szerkesztői, értelmiségi élet kihívásaival. Ehhez igazodva a feladatok nem a diákok magukkal hozott lexikális tudását tesztelik, hanem kreatív tervezési gyakorlatokat és elgondolkodtató, közös gondolkodást ösztönző kérdéseket tartalmaznak.  

A Legyél Kassák Lajos társszerkesztője! az önállóan vagy a szüleikkel érkező diákok számára megkönnyíti és érdekessé teszi a kiállításon látottak befogadását. Emellett a kiadvány kiindulópontja  egy  komplett múzeumpedagógiai  foglalkozásnak is, mely  köré további feladatok és ismertátadási programok szerveződnek. Iskolai csoportok számára a program előzetes bejelentkezéssel vehető igénybe.

A múzeumpedagógiai füzet létrejöttét és a kapcsolódó foglalkozásokat a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

PIM Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum. >>
Twitter Facebook
Magyar | English