Szubjektíven Kassákról - Harcsa Veronika

Image

Szubjektíven Kassákról - Harcsa Veronika

2013. február 20., 18:00

Szubjektíven Kassákról. Meghívott vendég: Harcsa Veronika énekesnő, dalszerző

Időpont: 2013. február 20. szerda, 17.00

Belépődíj:
teljes árú: 600 Ft, kedvezményes: 300 Ft

Az előadás a 20!3 KASSÁK ÉV rendezvénysorozat része.

Harcsa Veronika (az énekesnő weboldala)
2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát, mellyel még ugyanabban az évben elkészítették Speak Low című, jazz standardeket feldolgozó lemezüket. A Speak Low 2007. júliusában jelent meg Japánban a Nature Bliss kiadónál, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott.

2011-ben jelent meg a Harcsa Veronika Quartet negyedik, Lámpafény című lemeze, melyen a zenekar 20. századi magyar költők verseit dolgozza föl. Ez az énekesnő első magyar nyelvű albuma.

Harcsa Veronika eddig húsz ország fesztiváljain és klubjaiban lépett fel. Neves hazai produkciók meghívott vendége, rendszeresen dolgozik együtt Nicola Conte olasz producerrel.

A beszélgetés-sorozatról
A Kassák Múzeum a 20!3 KASSÁK ÉV rendezvénysorozat keretében a mai kor kérdéseire reflektáló, Kassák aktualitását szem előtt tartó előadásokat és tárlatvezetéseket kínál Szubjektíven Kassákról címmel. Az előadások hangsúlyozottan szubjektívek, mert a felkért közéleti szereplők, a társművészetek területéről vagy más tudományterületekről érkezett előadók saját munkásságuk és tevékenységük kapcsán beszélnek Kassákról.

A sorozattal a múzeum arra szeretne rámutatni, hogy a Kassák által egykor felvetett kérdések, valamint művészeti és szerkesztői tevékenysége ma is élő és érvényes megközelítései társadalom és kultúra kapcsolatának. Emellett az a célunk, hogy Kassák életművét és jelentőségét egyéni, nem megszokott szempontok szerint mutassuk be. Szeretnénk elérni, hogy a Kassák-értelmezések a kortárs jelenségekhez kötődően jelenjenek meg.

Korábbi vendégek:
Kövesdy Pál
Karafiáth Orsolya
Ladik Katalin


Támogató:
Nemzeti Kulturális Alap


Az előadásról készült videófelvétel átmenetileg technikai okok miatt nem tekinthető meg.