Legyél te is szerkesztő! – Családi nap a Kassák Múzeumban

Image

Legyél te is szerkesztő! – Családi nap a Kassák Múzeumban

2016. november 5., 11:00 – 14:00
Legyél te is szerkesztő! – Családi nap a Kassák Múzeumban

Időpont: 2016. november 5. (szombat), 10.00-13.00
Helyszín: Kassák Múzeum (1033 Budapest, Fő tér 1., Zichy-kastély)

Montázs, festés, kivágás technikával avantgárd lapozót készítünk a kicsikkel, kollázsokkal, szövegekkel folyóiratot szerkesztünk a nagyobbakkal. Az elkészült lapokat egyszerű könyvkötési technikákkal fűzzük egybe. Az egyéni alkotás mellett egy közös óriáskollázst is tervezünk, mely a foglalkozás végéig folyamatosan egészülne ki új elemekkel.
Mi is készülünk anyagokkal, de ha láttok olyan képet, amit szívesen "megjelentetnétek" a lapotokban, akkor azt vágjátok ki, és hozzátok el magatokkal!

A foglalkozást tartja: Matuz Edit, múzeumpedagógus és Csóka Heléna

Belépődíj: 600 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft

12.00-tól Dobó Gábor kurátor tart tárlatvezetést az Elképzelni egy mozgalmat: a Ma Budapesten című kiállításban

2016. szeptember 24. – 2017. január 15.

A Ma című folyóirat és köre egy elképzelt mozgalom valóságos intézményeként jelent meg a magyar kulturális életben az első világháború és a forradalmak Budapestjén, 1916 és 1919 között. Kassák Lajos és művésztársai az „új kultúra” megteremtőiként tekintettek magukra, amelynek ideológiáját nem csupán manifesztumokban, hanem egy sokrétű intézményen keresztül kívánták közvetíteni a társadalom felé. A kiállítás azt mutatja be, hogy Kassák és köre a huszadik század eleji művészeti színtéren milyen kulturális és társadalmi ambíciókkal és kommunikációs technikákkal akarta kijelölni pozícióját a korabeli magyarországi nyilvánosságban. A kiállítás a Kassák Múzeum Kassák Lajos avantgárd folyóiratait bemutató sorozatába illeszkedik.